In verschillende artikelen in tijdschriften lees ik over mensen die hun droom waarmaken: emigreren, reizen, trailrunning. Plannen die ook weleens door mijn hoofd gaan. Hoe mooi zou het zijn om in de stilte te leven, om aan de ontbijttafel uitzicht te hebben op eenzame leegten? Om in het donker te genieten van een schitterende sterrenhemel, die niet verpest wordt door licht vanuit de steden en dorpen? Om te leven in een veel lager tempo dan het leven in een drukke stad, waar iedereen stress en haast lijkt te hebben?

Er bekruipt mij soms het gevoel van onrust, na het lezen van dit soort artikelen. Waar wacht ik nog op? Het leven gaat door dus als ik zoiets echt wil, moet ik NU in actie komen. Hier niet op de bank liggen lezen over die anderen die het wel voor elkaar hebben gekregen…

Maar wacht even…, wat is dat eigenlijk voor onrust? Is dat een werkelijk verlangen? Wil ik dat wel echt?

Ik neem de tijd om hier daadwerkelijk bij stil te staan en gun mezelf nog wat langer op de bank. Welk verlangen is dat eigenlijk?

Ik denk dat ik soms verlang naar meer rust in mijn leven.  De behoefte om in verbinding te staan met de natuur staat vooral voor mijn behoefte aan bezinning. Om in al die haast en stress in de stad, toch stil te kunnen staan bij de mensen en gebeurtenissen in mijn leven en daar daadwerkelijk tijd voor te maken.  En om gewoon te kunnen staren naar het water, naar de golven, zonder dat ik het gevoel heb, dat ik daar geen tijd voor heb.

En wat is daarvoor nodig? Ik denk vooral een dosis zelfcompassie. Het mezelf gunnen om de vrijheid te pakken om voor me uit te mogen staren. De to-do lijst te mogen laten liggen. Gewoon, dagen in mijn agenda leeghouden. (En als ik dan genoeg tijd neem voor die rust en bezinning, dan kom ik er vast ook achter of ik wil emigreren of niet…)

Veel mensen hebben dromen, waarachter andere verlangens schuilen, die werkelijkheid kunnen worden. Er zijn niet altijd grote veranderingen nodig om die te realiseren. Durf te dromen!
Heb jij ook dromen die weleens door je hoofd gaan? Welke verlangens liggen daaronder? Wat hierbij kan helpen is het beschrijven van je droom: hoe wil jij dat jouw leven eruitziet in het allermooiste geval? Zonder belemmeringen en onmogelijkheden? Ik lees het graag!