Marije Visscher

Sinds 2015 werk ik -nadat ik de Kaderopleiding Supervisie en Coaching had afgerond- als NHG- en LVSC-geregistreerd supervisor en coach, aangesloten bij Coaches voor Medici en de Landelijke Vereniging voor Supervisoren en Coaches. 

Ik coach mensen die met mensen werken, vanuit mijn achtergrond zijn dat veelal mensen die werkzaam zijn in de zorg, individueel of teams.
Daarnaast werk ik aan de huisartsopleiding en opleiding specialist ouderengeneeskunde van het LUMC, waar ik docent (SOLK en palliatieve zorg), tutor en supervisor ben. 

Tot 2018 heb ik gedurende 10 jaar gewerkt als huisarts en als docent aan de huisartsopleiding van het AMC.

Een aantal jaren geleden heb ik de keuze gemaakt volledig verder te gaan als begeleidingskundige, met name omdat ik behoefte had aan meer diepgang en tijd in mijn werk. Mijn coaching- en supervisiepraktijk kwam op gang en de combinatie van deze twee begon te knellen. Ik had behoefte aan kiezen en focus. Uiteindelijk heb ik moed verzameld en het roer omgegooid.

Deze (voor mij) grote keuze is niet zonder slag of stoot gegaan, omdat ik het huisartsenvak erg boeiend vind. Ik hield erg van het contact met patiënten en het analyseren van hun klachten en problemen. Ik heb zelf supervisie en coaching gehad en dit (vele malen) in mijn intervisiegroep ingebracht. Ik heb eerlijk en open naar mijzelf leren kijken. Dit delen met anderen heeft mij veel gebracht: ik heb veel geleerd over mijzelf, mijn kwaliteiten, valkuilen en over loslaten. Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is durven varen op mijn gevoel, keuzes te maken en daar vervolgens mijn verantwoordelijkheid in te nemen.

Ik denk dat keuzes heel persoonlijk zijn en dat niemand ze voor jou kan maken. Door op zoek te gaan naar wat jou drijft, wat jij belangrijk vindt in het leven kun je komen bij wat jij wilt, waar jij je prettig voelt. Dat kan gaan over keuzes in loopbaan, maar ook over samenwerking, je eigen balans vinden of andere vraagstukken over jou als persoon en professional.

Mijn drijfveer is om jou daarbij op weg te helpen.

Vanuit mijn achtergrond als huisarts ben ik gewend analytisch te denken en luister ik echt naar jou. In combinatie met mijn sensitiviteit en mijn compassie voor mensen kom ik in ons gesprek tot de kern, dát waar het werkelijk om gaat.

Heb je behoefte aan helderheid, aandacht en ontwikkeling in een veilige en open sfeer? Neem gerust een kijkje op mijn website of neem vrijblijvend contact op.

Klik op de link als je nog meer over mij wilt weten: Ik wil nog meer weten over Marije.

*Supervisor is een begeleider van supervisie, een leermethode. Dit is wat anders dan de supervisie zoals dat in ziekenhuizen wordt bedoeld.