Marije Visscher

Sinds 2015 werk ik als NHG (Coaches voor Medici)- en LVSC-geregistreerd supervisor en coach.

Ik coach mensen die werkzaam zijn met mensen. Door mijn ervaring en achtergrond als (huis)arts, komen mensen die werkzaam zijn in de zorg graag bij mij.

Daarnaast werk ik aan de Huisartsopleiding en de opleiding Specialist Ouderengeneeskunde van het LUMC, waar ik docent ALK/SOLK, supervisor en opleiders-coach ben.

Tot 2018 heb ik gedurende 10 jaar gewerkt als huisarts en docent bij AMC-UvA. Ik heb in die periode ook de kaderopleiding supervisie en coaching van het Nederlands Huisartsen Genootschap afgerond. Na deze kaderopleiding heb ik diverse andere opleidingen en trainingen gevolgd in onder andere Voice Dialogue (Voice Dialogue Academie), Transactionele Analyse, Acceptance and Commitment Therapie (ACT), focusing, cognitieve gedragstherapie en begeleiding bij stress en burn-out (CSR). Ik werk afwisselend met deze diverse methodes en werkvormen, op maat.

Een aantal jaren geleden heb ik de keuze gemaakt volledig te gaan voor mijn werk als coach, omdat ik behoefte had aan meer vrijheid, diepgang en tijd. Mijn coachpraktijk kwam op gang en de combinatie met mijn werk als huisarts begon te schuren. Ik had behoefte aan kiezen en focus. Uiteindelijk heb ik moed verzameld en het roer omgegooid.

Deze -voor mij- grote keuze is niet zonder slag of stoot gegaan, omdat ik het huisartsenvak (nog steeds) erg boeiend vind. Ik hield erg van het contact met patiënten en het analyseren van hun klachten en problemen. Mensen vonden mij een goede en fijne huisarts, dat maakte het extra moeilijk. Toch knelde er iets.
Ik heb zelf supervisie en coaching gehad en heb mijn dilemma (vele malen) in mijn intervisiegroep ingebracht. Ik heb eerlijk en open naar mijzelf leren kijken. Dit delen met anderen heeft mij veel gebracht: ik heb geleerd over mijzelf, mijn kwaliteiten, valkuilen en over loslaten. Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd is te durven varen op mijn gevoel, keuzes te maken en daar vervolgens mijn verantwoordelijkheid voor te nemen.

Ik denk dat keuzes heel persoonlijk zijn en dat niemand ze voor jou kan maken. Door op zoek te gaan naar wat jou drijft, wat jij belangrijk vindt in het leven, zowel gevoelsmatig als rationeel, kun je keuzes maken die passen bij wie jij bent. Waardoor je meer ruimte en minder stress ervaart. Dat kan gaan over keuzes in loopbaan, maar ook over samenwerking, je eigen energiebalans vinden of andere vraagstukken over jou als persoon en professional.

Mijn drijfveer is om jou daarbij op weg te helpen.

Vanuit mijn achtergrond als huisarts ben ik gewend analytisch te denken en luister ik echt naar jou. In combinatie met mijn sensitiviteit, helderheid, deskundigheid en mijn compassie voor mensen komen we in ons gesprek tot de kern, dát waar het werkelijk om gaat.

Heb je behoefte aan helderheid, aandacht en ontwikkeling in een veilige en open sfeer? Neem gerust een kijkje op mijn website of neem vrijblijvend contact op.

Klik op de link als je nog meer over mij wilt weten: Ik wil nog meer weten over Marije.

*Supervisor is een begeleider van supervisie, een leermethode. Dit is wat anders dan de supervisie zoals dat in ziekenhuizen wordt bedoeld.