Tijdens mijn studie geneeskunde vond ik de practica medische psychologie heel interessant. Hoe gaan mensen om met hun klachten? Waar halen ze ondanks nare ervaringen hun plezier vandaan? Hoe communiceer je met patiënten?

Later in de huisartsopleiding, raakte ik geboeid door intervisie en onderlinge consultatie waarbij het vooral ging over de mens achter de professional. Ik realiseerde mij hoe belangrijk het is, dat je jezelf als mens en professional goed kent en bewust bent van het ”hoe en waarom” achter je handelen.

Vragen zoals ‘Hoe komt het dat ik geen grenzen durf te stellen?’ en ‘Hoe ga ik om met emotionele betrokkenheid bij bepaalde patiënten’ kwamen aan de orde. Ik heb ervaren dat het bespreken van dit soort vragen met collega’s en begeleiders, bijdraagt aan zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling en dat het een enorme steun kan zijn in je dagelijkse werk.

Vanuit deze liefde voor intervisie, onderlinge consultatie, communicatie, maar bovenal door mijn interesse in mensen met al hun gedachtes, gevoelens en drijfveren, heb ik in 2012 besloten de Kaderopleiding Supervisie en Coaching te gaan doen bij het Nederlands Huisartsen Genootschap. Ik heb die opleiding met veel passie en plezier gedaan. Ik heb ontdekt dat mijn kracht ligt in het echt luisteren naar mensen, het verhelderen van de situatie en te helpen hun eigen kracht te (her) vinden waardoor er ruimte ontstaat voor plezier en genieten, zowel in het werk als privé.

Dat was het begin van ”Marije Visscher Coaching”.

Ik begeleid mensen in verschillende vormen: intervisie, supervisie, teamcoaching en individuele coaching. Ook doe ik visitatiegesprekken voor huisartsen en EIF voor SO’s. Tevens geef ik workshops en trainingen op het gebied van communicatie.